Blahodárné dobroty
vaříme a jíme s Láskou
Velikonoční perníčky
Velikonoční perníčkyJedna z tradic, kterou ctili naši předci na Velikonoce je pečení perníčků. Vykrajovátka můžeme použít jak s velikonočními motivy jako jsou vajíčka, slepičky, kuřátka, zajíčci, ale i jarní motivy jako kytičky, motýlci... a moc doporučuji i vylepšení...
Pampeliškový med
Pampeliškový medJedna z našich rodových tradic - domácí výroba pampeliškového medu. Má babička říká, že to je všelék, obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. Vyráběla ho už jako malá se svojí maminkou. SUROVINY PRO VÝROBU PAMPELIŠKOVÉHO MEDU: • 400 květů pampelišek• 2...
Velikonoční hlavička
Velikonoční hlavičkaDalší velikonoční dobrůtka! A to BABIČČINA VELIKONOČNÍ HLAVIČKA! Podle jejího receptu, který peče od svého mládí a dnes je babičce 83 let. Miluji tohleto sdílení rodových tradic a ráda se o recept podělím i s vámi. SUROVINY PRO VÝROBU...
Velikonoční mazanec
Velikonoční mazanecTěsto stejné jako na vánočku, ale místo zaplétání copánků se udělají bochánky. SUROVINY PRO VÝROBU VELIKONOČNÍHO MAZANCE: Základ těsta: • 250 g polohrubé mouky• 250 g hladké mouky• 50 g kvasnic• 125 g másla• 2 žloutky (do těsta)• 1 vejce...
Škvarkové koláčky
Škvarkové koláčkyŠkvarky přímo do těsta...a také ořechy...mhm, to je vám lahodná kombinace. SUROVINY PRO VÝROBU ŠKVARKOVÝCH KOLÁČKŮ: • 250 g škvarků • 140 g vlašských ořechů • 50 g hladké mouky • 200 g moučkového cukru • 1 lžíce kůry z bio citronu • 1 lžíce...
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčkyKlasika všech Vánoc...dělá je snad každá rodina a přesto chutnají vždy jinak. SUROVINY PRO VÝROBU VANILKOVÝCH ROHLÍČKŮ: Základ těsta: • 2800 g hladké mouky • 210 g másla • 60 g cukru • 2 žloutky • 100 g ořechů • trocha vanilky Na dokončení: •...
Švestky v čokoládě
Švestky v čokoláděRychlá a nepečená varianta cukroví. Lahodná kombinace švestek s čokoládou. SUROVINY PRO VÝROBU ŠVESTEK V ČOKOLÁDĚ: • sušené švestky • mandle (oloupané) • čokoládová poleva (na 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa přidáme 70 g másla) ...
Makové cukroví
Makové cukroví Mák do těsta i na posypání...mhm...to je vám dobrota! SUROVINY PRO VÝROBU MAKOVÉ CUKROVÍ: Základ těsta: • 250 g hladké mouky • 3 lžíce mletého máku • 1 lžíce citronové šťávy • 120 g másla • 100 g moučkového cukru • 1 žloutek Na dokončení: •...
Nepečené citronové cukroví
Nepečené citronové cukrovíPokud použijete piškoty bez lepku, máte další druh bezlepkového cukroví. SUROVINY PRO VÝROBU NEPEČENÉHO CITRONOVÉHO CUKROVÍ: Základ těsta: • 200 g rozemletých piškotů • 100 g rozemletých rozinek • 100 g rozemletých sušených fíků...
Ořechové mušličky
Ořechové mušličkyMohou být i makové, ale ořechové jsou stejně lepší 🙂 SUROVINY PRO VÝROBU OŘECHOVÝCH MUŠLIČEK: Základ těsta: • 250 g hladké mouky • 1 hera • 1 vejce • 1 lžíce vody • 1/2 lžíce octa Na náplň: • 1 vejce • 100 g cukru • 120 g ořechů • lžíce rumu...