Čokoládové bonbóny s levandulí
Základem levandulových bonbónů je dobrá čokoláda! Lze použít obyčejnou čokoládu na vaření anebo kvalitní čokoládu s vysokým podílem kakaa a třeba i v BIO kvalitě. Záleží čistě na vás.
SUROVINY PRO VÝROBU LEVANDULOVÝCH BONBÓNŮ:
• 200 g hořké čokolády
• 2 lžíce kokosového mléka (může být i smetana, ale není nutné přidávat)
• 2-3 vrchovaté lžíce květů levandule
POSTUP:
Čokoládu nalámeme na kousky a vložíme do menšího rendlíku, který vložíme do vodní lázně (větší hrnec plný vody). Dáme vařit a čekáme dokud se čokoláda nerozpustí. Poté přidáme kokosové mléko a květy levandule. Plníme do formiček na čokoládu. Já používám silikonové formičky na led, lze ale použít i vnitřní části z bonboniér. Vše dáme do mrazáku a necháme ztuhnout. Jakmile bonbóny ztuhnou, můžete je vyloupak z formiček a nechat v lednici v nějaké mističce či jimi obdarovat blízkou osobu. Výborně chutnají chlazené!
Do rozpuštěné čokolády můžete přidat i oříšky (mandle, kešu, vlašské,…), brusinky či kokos. Můžete si vytvářet vlastní kombinace chutí. Fantazii se meze nekladou. Přeji vám ať je pro vás vaření radostí!