Bezlepkové linecké

  Linecké ve variantě bez lepku, kterým pohostíte i hosty, kteří lepek hůře tráví. 

 

SUROVINY PRO VÝROBU BEZLEPKOVÉHO LINECKÉHO:

Základ světlého těsta:

• 500 g bezlepkové mouky
• 50 g škrobu tapiokového (lze použít i bramborový)
• 180 g moučkového cukru
• 250 g másla
• 3 vejce
• 1 lžička nastrouhané citronové kůry

Na dokončení:

• zavařenina na slepování

POSTUP:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, škrob, citronovou kůru, pokrájené máslo a vejce. Vše důkladně propracujeme do hladkého těsta, které necháme chvíli odpočinout v chladu. Na vále si těsto rozválíme a vykrajujeme vánoční motivy nebo klasická kolečka tak, aby se nám k sobě dobře slepovali. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C, cca 8 minut. Čas je pouze orientační, každé cukroví je potřeba hlídat, protože každá trouba peče trochu jinak.

Po upečení je necháme vychladnout a slepíme zavařeninou. A je to veliká dobrota, takže všem přeji dobré chutnání 🙂