Levandulové cukroví

Letošní novinkou je cukroví s levandulí, která je v těstě a zároveň je s ní cukroví ozdobeno. A je moooc dobroučké. Tento recept rozhodně patří za to vyzkoušet.

 

SUROVINY PRO VÝROBU LEVANDULOVÉHO CUKROVÍ:

Základ těsta:

• 250 g hladké mouky
• 100 g moučkového cukru
• 100 g másla
• 2 žloutky
• 1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry (bio)
• 1 a 1/2 lžičky kvítků levandule (nadrtit)
• zavařenina z černého rybízu

POSTUP:

Pro snadné vypracování těsta je dobré, když všechny suroviny jsou pokojové teploty. Všechny sypké přísady prosejeme do zadělávačky (velké mísy), přidáme levanduli a citronovou kůru. Vše promícháme a přidáme k tomu žloutky a pokrájené máslo. Pak vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočinout v chladu.

Těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme tvary, které se nám budou potom dobře lepit k sobě. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C cca 8-10minut. Po upečení necháme cukroví odpočinout a slepujeme ho buď hned po vychladnutí anebo až za několik dní. Na vrch můžeme ozdobit cákanci čokolády, tečkami a dalšími kvítky levandule.