Dýňové muffiny

Muffiny z cuket jsou moc dobré…dýňové muffiny jsou ještě lepší! Podzimní varianta a pečení z darů zahrady. Cuketu a čokoládu stačí nahradit dýní a ořechy a je to :). Tak pojďme na to :

 

SUROVINY PRO VÝROBU DÝŇOVÝCH MUFFINŮ:

Základ:

• 250 g dýně (bez slupky a jader)
• 3 banány
• 430 g mouky (špaldová / celozrná žitná / bezlepková směs…)
• 3 lžičky jedlé sody
• 250 ml mandlového mléka
• 70 ml oleje (lze dát pouze slunečnicový anebo v kombinaci s olivovým)
• 1/2 – 1 celý hrnek ořechů

POSTUP:

Dýni nastrouháte na struhadle na hrubo. Banány, pokud jsou už trochu měkčí, tak stačí rozmačkat vidličkou a přidat k dýni. Dále přilijeme mandlové mléko a olej a vše promícháte. Vedle si odvážíte mouku, přidáte k ní jedlou sodu a celou sypkou směs vmícháte k mokré směsi s dýněmi. Přidáte ořechy nakrájené na malé kousky. Vše se peče v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Muffiny můžete péct ve speciálním pekáčku na muffiny nebo silikonových formičkách.
Přeji vám radost při pečení a dobré chutnání!