Cuketové muffiny

Jak říká moje teta, cuketa je nositelem chuti – když k ní přidáte slaninu, budete mít úžasný slaný koláč. Když banány, bude to výborná buchta na sladko. Fantazii a chutím se meze nekladou, takže vyzkoušejte na co budete mít zrovna chuť. Já jsem pro vás připravila recept muffiny z cuket, banánů a čokolády, takže sladká varianta. Podle toho jakou tam dáte mouku, tak můžete připravit i bezlepkovou variantu. A jsou zcela bez přidávaného cukru! Takže hurá na recept:

 

SUROVINY PRO VÝROBU CUKETOVÝCH MUFFINŮ:

Základ:

• 250 g cuket (bez slupky a jader)
• 3 banány
• 430 g mouky (špaldová / celozrná žitná / bezlepková směs…)
• 3 lžičky jedlé sody
• 250 ml mandlového mléka
• 70 ml oleje (lze dát pouze slunečnicový anebo v kombinaci s olivovým)

Vylepšení:

• 1/2 tabulky hořké čokolády (nalámané na kousky)
• kakao

POSTUP:

Cuketu nastrouháte na struhadle na hrubo. Banány, pokud jsou už trochu měkčí, tak stačí rozmačkat vidličkou a přidat k cuketě. Přidáte mandlové mléko a olej a vše promícháte. Vedle si odvážíte mouku, přidáte k ní jedlou sodu a celou sypkou směs vmícháte k mokré směsi s cuketami. Vše se peče v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Pokud chcete pečení vylepšit, tak si těsto rozdělíte na polovinu. 1 část necháte tak jak je a do druhé přidáte kakao a kousky čokolády. Muffiny můžete péct ve speciálním pekáčku na muffiny nebo silikonových formičkách.
Přeji vám radost při pečení a dobré chutnání!