Blahodárné dobroty

vaříme a jíme s Láskou

Vařte s láskou. Pečlivě vybírejte suroviny, ideálně si je sami vypěstujte. Náš kousek země, o který se staráme, nám vše vrací v podobě plodů, díky kterým jsme zdravější. Vypěstování rostlinek ze semínka, zalévání, sklizeň a následné zpracování – pokud vše děláme vědomě a s láskou, naše pokrmy budou mít blahodárnou chuť. Jezte dobře, vědomě a s láskou.
Bezlepkové linecké

Bezlepkové linecké

Bezlepkové linecké  Linecké ve variantě bez lepku, kterým pohostíte i hosty, kteří lepek hůře tráví.    SUROVINY PRO VÝROBU BEZLEPKOVÉHO LINECKÉHO: Základ světlého těsta: • 500 g bezlepkové mouky • 50 g škrobu tapiokového (lze použít i bramborový) • 180 g...

Marokánky z ovesných vloček

Marokánky z ovesných vloček

Marokánky z ovesných vločekMoje oblíbené marokánky!   SUROVINY PRO VÝROBU MAROKÁNEK Z OVESNÝCH VLOČEK: Základní suroviny: • 200 g hladké mouky • 200 g ovesných vloček • 1/2 kypřícího prášku • 160 g másla • 100 g ořechů (může být mix) • 100 g rozinek • 150 g cukru...

Dvoubarevné pracny

Dvoubarevné pracny

Dvoubarevné pracnyDalším z vánočních cukroví jsou pracny. Podle mě klasika, která má také mnoho variant receptů. A nejvíce mě zaujala kombinace tmavého a světlého těsta a hraní si s nimi při plnění do formiček.    SUROVINY PRO VÝROBU DVOUBAREVNÝCH PRACEN: Základ...

Levandulové cukroví

Levandulové cukroví

Levandulové cukrovíLetošní novinkou je cukroví s levandulí, která je v těstě a zároveň je s ní cukroví ozdobeno. A je moooc dobroučké. Tento recept rozhodně patří za to vyzkoušet.    SUROVINY PRO VÝROBU LEVANDULOVÉHO CUKROVÍ: Základ těsta: • 250 g hladké mouky •...

Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

Vánoční perníčkyVánoční perníčky jsou pro mě základním cukrovím Vánoc, s mamkou jsme je pekly a zdobily od dětství, moje babička je pekla i se svou babičkou. Vánoční perníčky jsou naše rodinná klasika. Je spousta receptů a u nás se traduje tento:   SUROVINY PRO...

Kopřivová polévka

Kopřivová polévka

Kopřivová polévkaPokud máte tu možnost, jakmile ze země vykouknou kopřivy, uvařte si z nich polévku. Je výtečná! Tentokráte jsem měla možnost natrhat si kopřivy v úžasné přírodní zahradě Anastazie, takže jejich chuť je opravdu blahodárná.Příprava je velmi jednoduchá a...

Sýrové tyčinky podle babičky Blaženky

Sýrové tyčinky podle babičky Blaženky

Sýrové tyčinky podle babičky BlaženkyUž jako malá jsem si ráda pochutnávala na sýrových tyčinkách mé babičky Blaženky. A mám velikou radost, že ještě teď je mohu péct společně s babičkou. Doporučuji je vyzkoušet i vám 🙂   SUROVINY PRO PŘÍPRAVU SÝROVÝCH TYČINEK:...

Salát z řepy, mrkve a jablek

Salát z řepy, mrkve a jablek

Salát z řepy, mrkve a jablekVelmi rychlá příprava. Důležité jsou čerstvé suroviny, ideální z vlastní zahrádky. Můžete ho podávat k hlavnímu jídlu anebo jím přímo nahradit přílohu. Moc dobrý je i ke svačině, záleží čistě na vás, kdy na něj budete mít chuť :).   ...

Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

Dýňové muffinyMuffiny z cuket jsou moc dobré...dýňové muffiny jsou ještě lepší! Podzimní varianta a pečení z darů zahrady. Cuketu a čokoládu stačí nahradit dýní a ořechy a je to :). Tak pojďme na to :   SUROVINY PRO VÝROBU DÝŇOVÝCH MUFFINŮ: Základ: • 250 g dýně...

Jablka aneb jezte jako dýcháte

Jablka aneb jezte jako dýcháte

Jablka aneb jezte jako dýcháte Je čas, kdy na stromech dozrávají jablka, a já ráda chodím do zahrady, trhám je a rovnou jím. To je chuť! Nebe v hubě! 🙂 Jakmile dostanu chuť na něco dobrého nebo mám hlad, prostě jdu do zahrady, utrhnu si ze stromu nebo keře to, co...